Secondenspel in het verschiet? Wellens blikt vooruit

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Secondenspel in het verschiet? Wellens blikt vooruit

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens is naar het einde van het seizoen toe steeds sterker geworden, zo lijkt het. Hij mag dus ook met ambitie afzakken naar China.

Daar staat met de Tour of Guangxi immers nog een WorldTour-wedstrijd op het programma. “Dit is een speciale wedstrijd op de kalender. Deze ronde valt helemaal aan het einde van het wielerseizoen en aangezien het de eerste editie is, kennen we het parcours niet", aldus Wellens.

Bonificatieseconden zullen een belangrijke rol spelen

Er zijn wel wat meer onbekende factoren. "We moeten een verre verplaatsing maken en er is een aanzienlijk tijdsverschil. Hoewel het seizoen er bijna opzit, was het mentaal helemaal geen probleem om me nog op te laden voor deze wedstrijd. Ik trek met gezonde ambitie naar China, zonder een concrete doelstelling voorop te stellen. Er zijn immers veel factoren die mijn prestatie zullen beïnvloeden.”

Toch is er één rit die hem moet liggen. “De slotklim op het einde van de vierde rit is slechts drie kilometer lang en er is geen tijdrit. De verschillen in het klassement zullen miniem zijn en daarom zullen de bonificatieseconden een belangrijke rol spelen." Het wordt dus een prangende bedoening, daar in China.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties