Julian Alaphilippe toch verbaasd: "Ik begreep het eigenlijk niet zo goed"

Redactie
| 7 reacties
Julian Alaphilippe toch verbaasd: "Ik begreep het eigenlijk niet zo goed"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe leek een vogel voor de kat in de eerste echte bergrit in deze Tour de France, maar uiteindelijk hield het fenomeen van Deceuninck-Quick.Step zijn gele trui nog bijna vast. 6 seconden scheiden hem van nieuwe leider Giulio Ciccone (Trek-Segafredo).

Alaphilippe hield het geel nog bijna vast. "Zes seconden, zeg je me? Ha, oké. Dit is de eerste info die ik krijg. Bon... voilà. C'est comme ça", aldus Alaphilippe in HLN. "We hebben met de ploeg de hele dag gecontroleerd. Ik wist dat La Planche des Belles Filles pijn zou doen. Mij, maar vooral ook de vluchters. Je voelde dat we de kloof wel zouden verkleinen. Helaas was het net niet genoeg."

In de groep der favorieten bleven aanvallen uit. Alaphilippe deed het dan maar zelf. "Ik begreep het eigenlijk niet zo goed. Want het verschil met de koplopers was toch nog groot. 'Als je de benen hebt, ga maar', kreeg ik vanuit de volgwagen mee als raad. Dus ging ik. Ik kende de beklimming wel. Alleen... was ik tijdens de verkenning niet helemaal tot boven gereden", lacht hij. "Wist ik veel hoe steil dat grindpad erbij lag."

Weg geel?

Alaphilippe neemt mogelijk definitief afscheid van de leiderstrui, maar zal ervoor blijven vechten. "Het waren drie uitzonderlijke dagen in het geel. En ik voel me na deze eerste bergrit veel beter dan verwacht. Dan mag en kan ik niet ontgoocheld zijn."

"Aan Ciccone's team nu om de debatten te controleren. Dat laat óns toe de kat een beetje uit de boom te kijken. Ik neem het dag per dag. De kloof is niet groot, ik blijf in de buurt. Misschien kan ik de trui één van de volgende dagen wel heroveren. On verra. Eerst hier even van herstellen", besluit Alaphilippe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties