Renster komt nu ook met juridische klacht tegen gecontesteerde ploegmanager Patrick Van Gansen

Renster komt nu ook met juridische klacht tegen gecontesteerde ploegmanager Patrick Van Gansen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er loopt reeds een UCI-onderzoek om de beweringen van verschillende ex-rensters van Health Mate over grensoverschrijdend gedrag van Patrick Van Gansen na te gaan. Eén van hen neemt nu ook juridische maatregelen tegen de teammanager. Het gaat om Chloë Turblin.

De Française was één van de rensters die naar de ethische commissie van de UCI stapte en wendt zich nu dus tot het gerecht. "Ik kan niet toelaten dat hij verspreidt dat wij een affaire hadden. Dat is gewoonweg vals. Ik heb nu besloten om een klacht in te dienen om de waarden en rechten van alle getroffen vrouwen te waarborgen", zegt Turblin aan Gazet van Antwerpen.

KLACHT ALS STATEMENT

Het is dus vooral een statement. "Ik ben een fiere vrouw. En zo behandel je geen jonge vrouwen, zeker niet vanuit een machtspositie. Ik besef dat het niet evident is voor speurders om vanuit Frankrijk een onderzoek te voeren naar een Belgische manager, maar ik heb het toch gedaan. Om verder te kunnen met mijn leven, om mij niet langer als schuldige in dit verhaal te zien."

Van Gansen houdt ondertussen nog altijd zijn onschuld staande. "Ik zal de onderzoeksrechter met open armen ontvangen en het nodige bewijsmateriaal bezorgen. Het wordt voor die man een van zijn makkelijkste onderzoeken ooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties