Kwiatkowski vloert Teuns opnieuw in rit gekleurd door een andere Belg
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kwiatkowski wint in leiderstrui vijfde rit in de Ronde van Polen

Kwiatkowski vloert Teuns opnieuw in rit gekleurd door een andere Belg
Foto: © Photonews

Michal Kwiatkowski van Team Sky toonde gisteren al zijn uitstekende vorm door de leiderstrui te veroveren en de ritzege te pakken in de Ronde van Polen. Dat laatste deed hij vandaag nog eens fijntjes over. Hij toonde zich de sterkste in een sprint bergop waardoor hij zijn leiderspositie verstevigt.

Een heuvelachtige rit met een sprint bergop aan het eind in Bielsko-Biala: dat is wat het peloton voor de wielen kreeg op dag vijf van de Ronde van Polen. Zeven renners zaten in de vlucht van de dag. Daar was één Belg bij: Jenthe Biermans van Katusha. Hij kreeg Bizhigitov, Delage, Le Turnier, Tratnik, Porsev en Zielinski mee in zijn kielzog.

BIERMANS PIKT TUSSENSPRINT MEE

Later werd de kopgroep herleid tot vier. Biermans had wel de tussensprint meegepikt, maar moest finaal toch de rol lossen voorin. Enkel Bizhigitov, Le Turnier, Tratnik en Zielinski bleven over. Op zeventien kilometer van de finish hadden zij nog 23 seconden voorsprong. Het was vooral Mitchelton-Scott dat aan de kop van het peloton sleurde en de kloof dichtfietste.

Er kwamen meteen nieuwe aanvalspogingen. Bora-Hansgrohe en Bahrein-Merida stuurde een mannetje voorop. Die twee hielden het slechts drie kilometer uit. In groep trokken de renners dus naar het laatste klimmetje van de dag. Het werd een lange sprint. Bij het ingaan van de laatste twee kilometer zat Dylan Teuns bij de eerste tien, maar het was toch net als gisteren opnieuw Kwiatkowski die zich nog net dat tikkeltje sterker toonde.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties