Katusha-Belg wel heel gemotiveerd voor Nokere Koerse: "In Tirreno gestopt om hier te zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Deinze
| 4 reacties

Jenthe Biermans stapte in Tirreno-Adriatico af om Nokere Koerse te rijden

Katusha-Belg wel heel gemotiveerd voor Nokere Koerse: "In Tirreno gestopt om hier te zijn"
Foto: © photonews

Bij Katusha hebben ze wel enkele Vlamingen in de ploeg en die zijn met veel motivatie afgezakt naar Deinze om te starten in Nokere Koerse. Zeker voor Jenthe Biermans is dat het geval. Hij beëindigde zijn Tirreno-Adriatico vroegtijdig, voornamelijk om Jens Debusschere vandaag van dienst te zijn.

Met Debusschere heeft Katusha dus nog een andere Belg in de rangen die Nokere Koerse zeker kan winnen. "We verwachten toch wel wat van hem. Jens zit in goede vorm. Hij was goed in Parijs-Nice. We gaan volledig zijn kaart trekken", verklaart Biermans de ploegtactiek.

RECHTERHAND VAN DEBUSSCHERE

Toch is het zo dat hij zelf ook wel met ambitie aan de start komt. "Ik ben in de Tirreno gestopt om hier te zijn. Dat zegt al veel. Ik zal ook zowat de rechterhand van Jens zijn in heel wat klassiekers." Dan kan er in Nokere Koerse al beter eens geoefend worden.

Voor de twee landgenoten bij Katusha die deelnemen aan de Vlaamse eendagskoers, zijn de verwachtingen dus hooggespannen. "De bedoeling is om met twee in de finale te komen. Dat gaan we toch proberen."

Meer nieuws

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties