Teammanager van onfortuinlijke Floris Gerts haalt zwaar uit: "Alle aandacht van hulpdiensten ging naar Mathieu van der Poel"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 58 reacties

Peter Bauwens (Tarteletto-Isorex) niet te spreken over voorkeursbehandeling Mathieu van der Poel na valpartij in Nokere Koerse

Teammanager van onfortuinlijke Floris Gerts haalt zwaar uit: "Alle aandacht van hulpdiensten ging naar Mathieu van der Poel"
Foto: © photonews

Dubbel gevoel voor het continentale Tarteletto-Isorex na afloop van Nokere Koerse. Enerzijds pakte de ploeg heel wat publiciteit dankzij de aanvalslust van David Boucher, anderzijds zag het speerpunt Floris Gerts uitvallen. En net daarover was teammanager Peter Bauwens niet over te spreken.

Gerts maakte een serieuze tuimelperte in de valpartij waar ook Mathieu van der Poel bij betrokken was. De Nederlander (ex-BMC en ex-Roompot) hield zware kneuzingen aan nek en schouder, hechtingen aan het oog en een zware hersenschudding over aan de crash. Gerts zal meerdere weken buiten strijd zijn. 

Bauwens was er niet over te spreken. "Wat me het ergste stoorde in het ganse voorval is dat de hulpdiensten maar oog hadden voor één renner met een kampioenstrui", doelt hij op Mathieu van der Poel. "Akkoord dat hij misschien wel populairder is dan Gerts, maar als er hulp moet geboden worden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in gemaakt worden."

"Als er hulp moet geboden worden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in gemaakt worden" - Peter Bauwens

"Alle aandacht van de hulpdiensten ging naar Van der Poel, zonder zich te bekommeren om de renner van een continentaal team", is Bauwens scherp in een bericht van de ploeg. "Ik wist dat er journalisten zijn die niet neutraal kunnen zijn en die volle pagina's besteden aan VDP, maar dat er nu al hulpdiensten zijn die daar onderscheid in maken, dat gaat mijn petje te boven."

Volgens de teammanager van de taartjesploeg kan dit niet meer worden goedgemaakt. "Ik ben bijzonder zwaar ontgoocheld in de hulpdiensten en de nationale journalistiek. Ik hoop nu echt dat dit bericht massaal zal worden gedeeld. Hoog tijd dat die mannen ook eens op hun plaats worden gezet. Ik heb er niet meer woorden voor."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties