Laatste Belg die de Giro won ziet landgenoot in top 10 eindigen: "Als hij geen energie verspeelt in ontsnappingen..."

Redactie
| 2 reacties
Laatste Belg die de Giro won ziet landgenoot in top 10 eindigen: "Als hij geen energie verspeelt in ontsnappingen..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Italië gaat komende vrijdag van start in Jeruzalem. Er komen 13 Belgen aan de start. Volgens de laatste Belgische winnaar Johan De Muynck moet top 10 mogelijk zijn voor Ben Hermans.

Op de vraag welke Belg het dichtst gaat eindigen in de strijd voor de roze trui, schuift De Muynck twee namen naar voor. "Dat wordt een strijd tussen Ben Hermans en Louis Vervaeke", klinkt het in HLN. "Met voordeel voor Hermans omdat hij kopman is bij zijn ploeg."

Hermans fris

"Als hij geen energie verspeelt in ontsnappingen, denk ik dat top tien mogelijk moet zijn. Hij heeft de voorbije maanden wat gesukkeld (met de luchtwegen, red.), maar dat kan nu een voordeel zijn: misschien is hij wel heel fris."

De jonge Vervaeke moet Dumoulin aan het roze helpen. "Vervaeke is bij Sunweb de eerste luitenant van Dumoulin in de bergen. Als je echt goed bent, en tot het einde bij je kopman kan blijven, kan je als knecht op die manier ook top tien rijden. Maar dan mag je kopman niet te veel voorhebben, want als je gaten moet beginnen dichtrijden voor een ander, betaal je dat natuurlijk zelf cash", besluit de 69-jarige De Muynck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties