Uitkijken naar Belgisch sprintgeweld in Ronde van Italië: "De spurt zou mij normaal gezien moeten liggen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Uitkijken naar Belgisch sprintgeweld in Ronde van Italië: "De spurt zou mij normaal gezien moeten liggen"
Foto: © photonews

De rappe mannen mogen zich vandaag nog eens lekker uitleven in de Giro. Elia Viviani en Sam Bennett lijken de grote favorieten om in de roos te mikken op het bekende racecircuit van Imola, maar misschien kunnen ook enkele Belgen zich mengen in het gewoel.

En dan denken we in eerste instantie aan Jens Debusschere en Jürgen Roelandts, de twee schoonbroers die sinds dit seizoen niet meer in hetzelfde team rijden. Laatstgenoemde hoopt zich alvast te kunnen plaatsen: "Ik voelde mij gisteren voor het eerst sinds lang in deze Giro iets beter. Hopelijk kan ik die lijn vandaag doortrekken. De spurt zou mij normaal gezien moeten liggen", klinkt het bij Sporza

Maar de rappe BMC-Belg zal dus wel moeten afrekenen met snelheidsduivel Elia Viviani van Quick-Step. En die wil maar wat graag zijn derde ritzege. Met die paarse puntentrui is hij iets minder bezig: "In het paars naar Rome? Dan moet ik vandaag en morgen goed doorkomen. Ik moet op mijn hoede zijn voor Sam Bennett, die koerst erg sterk en heeft in de vorige sprintersrit getoond dat hij bijzonder snel is." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties