Belgische WK-helpers geven duiding: "Mogelijke scenario's doornemen" en "Geen gevaarlijke groep laten wegrijden"

Belgische WK-helpers geven duiding: "Mogelijke scenario's doornemen" en "Geen gevaarlijke groep laten wegrijden"
Foto: © photonews

Bij België ben je kopman als je de selectie gehaald hebt en niet Pauwels, De Plus, Hermans of Meurisse heet. Maar wat als dat nu wel het geval is? Wat is nu juist de taak van de vier helpers? Ze kwamen het in Oostenrijk uitleggen tijdens een persmoment.

Beginnen doen we met wegkapitein Serge Pauwels. Zijn rol wordt belangrijker nu er geen oortjes zijn. "We zullen vooraf een reeks mogelijke scenario's doornemen. Als er iets gebeurt, moet je vlug reageren. Alleen wie snel kan beslissen, kan succesvol zijn." Ook Laurens De Plus stelt zich ten dienste van de ploeg. "Het is duidelijk dat we vier speerpunten hebben en het aan ons is om hen zo goed mogelijk te helpen. Zelfs in een klim-WK is het belangrijk dat de kopmannen uit de wind worden gehouden."

BIZARRE SITUATIE

Meurisse moet één van die kopmannen in het bijzonder goed door de koers loodsen. "Ik ben aangeduid om Dylan Teuns in het begin van de koers bij te staan. Daarnaast moet ik in actie komen als er zich een 'bizarre' situatie voordoet. Stel dat er halfweg een groep van vijftien zonder Belg wegrijdt, dan moet ik dat zo rap mogelijk rechtzetten."

Dat laatste scenario moet ten allen tijde vermeden worden. "In het begin van de koers mogen we geen gevaarlijke groep laten wegrijden", weet Ben Hermans. "Dat moet ik mee controleren. In de tweede helft van de koers kan ik misschien anticiperen. Ik denk wel dat het de bedoeling is dat ik kan en mag meespringen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties