Belgische WK-ganger duidelijk: "Vind dat er weinig vertrouwen is in Belgische selectie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Belgische WK-ganger duidelijk: "Vind dat er weinig vertrouwen is in Belgische selectie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

België staat zondag niet met een topfavoriet aan de start van het WK op de weg. Toch vindt Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) dat er weinig vertrouwen is in de selectie van ons land.

De renners zijn al even in Innsbruck aangekomen om het parcours te verkennen. "Dinsdagochtend zijn we hier al in Oostenrijk aangekomen", vertelt Meurisse bij zijn team. "We hebben dan wat losgereden en 's avonds was er een persmoment. Woensdag hebben we dan drie uur met de ploeg getraind en vandaag staat er een parcoursverkenning gepland."

België heeft geen topfavoriet in de rangen voor goud. "Ik vind dat er wat weinig vertrouwen is in de Belgische selectie. Op dit parcours behoren we niet tot de topfavorieten, maar Greg, Tiesj, Dylan en Tim hebben op zware parcoursen al mooie dingen laten zien. We zijn zeker niet kansloos en kunnen zondag voor de verrassing zorgen", aldus Meurisse. 

De renner van Wanty-Groupe Gobert is misschien wel dé verrassing in de Belgische selectie. "Naar het EK in augustus had ik enorm toegeleefd. Ik heb het nu iets rustiger aangepakt om bij mezelf minder druk op te bouwen. Maar qua concentratie, voeding en training heb ik het nog intensiever aangepakt richting mijn eerste WK. Na de Tour of Britain trok ik enkele dagen op trainingsstage naar de Ardennen."

"Ik had niet verwacht dat mijn selectie zoveel belangstelling zou opwekken. Op wat regionale aandacht had ik wel gerekend, maar niet op interviews in de grote kranten en zelfs een passage in Sportweekend. Ik probeer het positieve ervan in te zien en te genieten. Dit maak je niet alle dagen mee", besluit Meurisse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties