Bennett verrijst van de ene dag op de andere en haalt omstandigheden aan

Bennett verrijst van de ene dag op de andere en haalt omstandigheden aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zege van Sam Bennett in de derde rit van Parijs-Nice lag niet meteen in de lijn der verwachtingen. Nochtans zijn de sprintkwaliteiten van de sterke Ier wel bekend. Maar de voorbije dagen voelde hij zich helemaal niet zo goed. Toch sprintte Bennett in Moulins naar de overwinning.

Tweevoudig ritwinnaar Groenewegen had ook op hem indruk gemaakt. "Hij was supersterk. Misschien wel onverslaanbaar. Ik had twee hele slechte dagen. Ik had niet getraind in de koude winter. Ik wist dat de vorm  er was. Ik moest blijven proberen en voelde me beter. Het was ook wel een gemakkelijkere dag. Ik ben nu al wat gewoon aan de koude."

Het was ook een beetje alles of niets voor de renner van Bora-Hansgrohe. "Het was mijn laatste echte sprintkans. Ik deed alles wat ik kon. De jongens deden een fantastische job. Ze wisten wat ze deden en hielden mij in de laatste kilometer in positie. Het was een geweldige teameffort. De jongens waren overigens de hele dag sterk."

Ik heb getoond dat ik het kan concurreren met de besten 

De regio rond de aankomstplaats lijkt Bennett goed te liggen, ook gezien het verleden. "Ik ben blij. Het is leuk om hier terug te komen en te winnen. Er is veel concurrentie. Ik heb getoond dat ik kan concurreren met de besten. Ik ben trots op het werk dat het team doet voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties