Ackermann voelde zich bijna verplicht te winnen en verwijst naar Sagan

Ackermann voelde zich bijna verplicht te winnen en verwijst naar Sagan
Foto: © photonews

Vreugde te over in het kamp van Pascal Ackermann na zijn zege in de Bredene-Koksijde Classic. De Duitse kampioen bewees ook mentaal sterk te staan. Want simpel is het allemaal niet: de sterkte van en concurrentie binnen de ploeg kan al eens op een renner gaan wegen, maar Ackermann kan er mee om.

Er waren ook wel revanchegevoelens na zijn tweede plek in Nokere Koerse. "Na Nokere zei ik: vandaag moeten we winnen. We waren de sterkste ploeg en ik wilde iets teruggeven aan het team. Het was wind op kop op het einde en voordien was het al hectisch. Ik verloor een paar keer het wiel van mijn lead-out, maar kon telkens terugkeren."

Ackermann kreeg dus niets cadeau en het is sowieso geen evidentie om je bij Bora-Hansgrohe als sprinter te manifesteren. "Het is niet gemakkelijk. Er zijn veel sterke sprinters in de ploeg. We willen allemaal de beste zijn. " Wilde Ackermann niet naar Milaan-Sanremo? "Het is zeker een droom voor de komende jaren. Sam Bennett zit in supergoede vorm. Peter Sagan ook. Daarom dat ik hier ben."

De Panne is ook weer een groot doel 

Ons hoor je niet klagen, want zo had de Bredene-Koksijde Classic er een gemotiveerde klepper bij. "Twee jaar geleden reed ik bij mijn eerste keer top vijf. Vandaag zei ik: het is mijn tijd om te winnen." Het is nu uitkijken wat de nabije toekomst brengt. "Ik heb een paar vrije dagen en De Panne is ook weer een groot doel. Ik hoop daar op hetzelfde resultaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties