Lance Armstrong kreeg wel heel royale vergoeding voor laatste Tour Down Under

Lance Armstrong kreeg wel heel royale vergoeding voor laatste Tour Down Under

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De actieve wielerloopbaan van Lance Armstrong zit er al meer dan zeven jaar op, maar blijft toch nog altijd enigszins nazinderen. Zeker in Australië, waar men zich druk maakt om het startgeld dat de Amerikaan in 2011 toegewezen kreeg om nog een keertje de Tour Down Under te rijden.

Het was al langer geweten dat Armstrong hiervoor een aanzienlijke som wist op te strijken en nu komen er ook details over naar buiten. In zijn oorspronkelijke deal met de organisatie stond een clausule waarin stond dat er tien jaar lang geen details over de overeenkomst publiek gemaakt mochten worden. Die termijn is ondertussen bijna verstreken.

Naast het uitkeren van zijn startgeld, betaalde de koersorganisatie ook voor het nemen van een vliegtuig in eerste klasse, de hotelaccomodatie en het eten van de Amerikaan. Alles samen zou dit neerkomen op een bedrag van 1 miljoen Amerikaanse dollars.

AANSTICHTER VAN GESOFISTICEERD DOPINGPROGRAMMA

Rob Lucas, schatbewaarder van Zuid-Australië, heeft zich er over uitgesproken in de nationale media. "Er is een verbazingwekkend bedrag van 1 miljoen Amerikaanse dollar betaald in naam van de belastingbetalers aan een atleet die de aanstichter was van één van de meest gesofisticeerde dopingprogramma's, in de sportgeschiedenis. Voor iedereen is dit een opzienbarende hoeveelheid geld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties