Jasper Philipsen verdedigt zich na kritiek van landgenoot: "Vermoedelijk speelde de frustratie wat op"

Jasper Philipsen verdedigt zich na kritiek van landgenoot: "Vermoedelijk speelde de frustratie wat op"
Foto: © photonews

Heel dicht bij de overwinning kwam hij niet, maar Jasper Philipsen verweerde zich wel in de massasprint van de Scheldeprijs. Iets teveel zelfs, oordeelde Cofidis-renner Bert Van Lerberghe. Philipsen was zich echter helemaal van geen kwaad bewust en vond de reactie van Van Lerberghe overdreven.

Het was in ieder geval een sprint die gekruid werd door incidentjes. In de laatste vijfhonderd meter was er meermaals contact tussen Philipsen en Morkov. Aan de streep verweet Van Lerberghe Philipsen dan weer van onsportief spurtgedrag.

"Ik heb niet het gevoel dat ik iets verkeerd deed", reageert Philipsen in Het Laatste Nieuws. "Zijn reactie is er over, vind ik. Vermoedelijk speelde de frustratie wat op. Meer dan mijn ploegmaat volgen en een goeie positie kiezen, doe ik niet. Ik had zeker niet de bedoeling om iemand te hinderen."

VECHTEN VOOR POSITIE IN LAATSTE BOCHT

Wat heeft dan tot dat conflict geleid? "Ik zat niet zo goed gepositioneerd. Gelukkig schoot Roberto Ferrari me ter hulp. In de voorlaatste bocht kwam hij helemaal naar voren gereden en nam hij me mee. Waardoor ik uiteindelijk toch in stelling werd gebracht. De laatste bocht draaien we binnenkant in. Wellicht hadden ook Bert en zijn team die intentie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties