Lotto-Soudal mag eindelijk juichen in de Ronde van Italië!

Lotto-Soudal mag eindelijk juichen in de Ronde van Italië!
Foto: © photonews

De langste etappe was aan de beurt in de Ronde van Italië. Ondanks een linke afdaling aan het eind werd het een kans voor de sprinters. Lotto-Soudal was er al enkele keren dichtbij geweest, maar heeft nu die felverhoopte zege te pakken. Caleb Ewan kwam als eerste over de streep.

Velen waren bevreesd voor een linke afdaling in de finale, maar het kwam toch tot een hergroepering na een lange vlucht van Brown, Cima en Frapporti. De drie vluchters werden elk om beurt opgepeuzeld. Eerst moest Brown eraan geloven, dan Cima en vervolgens ook Frapporti.

VERVAEKE IN DE AANVAL

Daarmee was het nog niet afgelopen met ontsnappingspogingen. Ciccone, Bidard en ook onze landgenoot Vervaeke kozen voor de aanval. Het trio leek met een voorsprong van veertig seconden wel kans te hebben om de grote menigte te verrassen, maar in het peloton schoten ze op tijd wakker en op zes kilometer van de finish was alles opnieuw bijeen.

Aan de aankomst waren de sprinters dan weer aan zet: Caleb Ewan koos het juiste wiel, dat van Pascal Ackermann, en kon er in de laatste paar honderd meter toch nog uitkomen. Feest dus bij Lotto-Soudal. Na enkele keren net-niet, is het nu wel prijs voor de Belgische formatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties