Ervaren Lotto Soudal-Belg met ambitie naar Ronde van Zwitserland: "Meestrijden voor ritwinst"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ervaren Lotto Soudal-Belg met ambitie naar Ronde van Zwitserland: "Meestrijden voor ritwinst"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maxime Monfort is na een korte rustperiode samen met zijn ploegmaats Tiesj Benoot, Jens Keukeleire en Jelle Wallays op hoogtestage in de Sierra Nevada. "Deze periode is ideaal om de draad weer op te pikken", aldus de 36-jarige Lotto Soudal-renner.

Tegenwoordig vertoeven heel veel renners in de Spaanse bergketen. "De stage verloopt prima en ook de trainingsomstandigheden zijn hier perfect", vertelt Monfort bij zijn team. "Onderaan de berg is het heel warm, een extra voordeel in de voorbereiding richting de volgende wedstrijden. Ook de sfeer is uitstekend."

"Het eerste deel van het seizoen eindigde voor mij na de Ardennenklassiekers. Daarna nam ik even wat rust en deze periode is het ideale moment om de draad weer op te pikken en een goede basis te leggen voor het vervolg van het seizoen. De focus ligt hier meer op de langere inspanningen, in tegenstelling tot de trainingssessies voor de Ardennenklassiekers, waar de beklimmingen iets korter zijn."

Zwitserland

De eerste grote opdracht van Monfort wordt dan de Ronde van Zwitserland. "Na een zevental weken zonder competitie wordt de Ronde van Zwitserland mijn eerstvolgende wedstrijd. Eerst en vooral wordt het belangrijk om het koersritme opnieuw te pakken te krijgen. Klassementsambities heb ik niet in Zwitserland maar ik wil wel meestrijden voor ritwinst", is Monfort ambitieus.

"Net zoals vorig jaar dus, toen ik tijdens de zesde rit vierde eindigde. Er zijn geen makkelijke etappes in de Ronde van Zwitserland. Binnen de ploeg biedt dat dus bijna iedere dag een mogelijkheid om voor de ritzege te gaan. Laat ons in de eerste plaats hopen dat ik met goede benen aan de start kom. Als dat een knap resultaat met zich meebrengt zou dat nog mooier zijn", besluit Monfort. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties