Evenepoel boekt bijna vijftig plaatsen winst, Van Avermaet blijft beste Belg

Evenepoel boekt bijna vijftig plaatsen winst, Van Avermaet blijft beste Belg
Foto: © photonews

Redenen om te lachen heeft Remco Evenepoel tegenwoordig genoeg. Zijn eindzege in de Baloise Belgium Tour legt hem geen windeieren. Op de UCI-ranking gaat hij er met rasse schreden op vooruit. Met Alaphilippe heeft Deceuninck-Quick.Step ook nog steeds de leider in die rangschikking in huis.

De eerstvolgende achtervolger van de Fransman is wel een andere naam. Jakob Fuglsang springt na zijn overwinning in de Dauphiné over Primoz Roglic naar de tweede plaats. De man die deze rittenkoers in 2018 won, Geraint Thomas, gaat negen plaatsen achteruit en staat nu 15de. Hij kan wel weer terrein goedmaken door goed te presteren in de Ronde van Zwitserland.

OOK SPRONG VOORWAARTS VOOR TEUNS EN VAN AERT

Wat onze landgenoten betreft: Van Avermaet levert wel een positie in, maar is met zijn zesde plaats nog steeds de Beste Belg. Met Oliver Naesen op positie negen staat er nog een tweede Belg in de top tien. Dylan Teuns en Wout van Aert maken een ferme sprong voorwaarts en komen zo respectievelijk op plaatsen 34 en 35 terecht.

Remco Evenepoel staat daar nog niet meteen in de buurt, maar heeft niet onverwacht wel de prijs voor sterkste stijger te pakken. Hij wint liefst 46 plaatsen. Zo behoort hij tot de beste 300 renners ter wereld en staat hij nu op de 288ste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties