Voorbereiding van Tom Dumoulin op de Tour (ondanks groen licht) opnieuw verstoord

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Voorbereiding van Tom Dumoulin op de Tour (ondanks groen licht) opnieuw verstoord
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn opgave van zaterdag in de Dauphiné ging Tom Dumoulin zondag onder het mes voor een kleine ingreep aan zijn knie. Het plan was om maandag op hoogtestage te vertrekken, maar die stage wordt nu toch uitgesteld.

Team Sunweb meldde maandag nog dat de ingreep succesvol verlopen was en dat de hoogtestage in La Plagne kon doorgaan. Dumoulin was al onderweg naar de Alpen, maar maakte dan toch rechtsomkeer. "Hij heeft me gisteren onderweg twee keer gebeld", vertelt zijn coach Hendrik Werner bij de NOS. "Hij stelde zich de vraag: ben ik er wel aan toe...? En hij draaide de auto om."

Veel ups en downs

Volgens Werner geen onlogische beslissing van de Giro-winnaar van 2017. "Hij heeft veel ups en downs gehad. Dat heeft meer met hem gedaan dan we aanvankelijk dachten. Of hij de Tour wel gaat halen? Tom heeft heel vaak tegenslagen gekend. En hij heeft er heel vaak antwoorden op gevonden. Dat houd ik in mijn achterhoofd."

Le Grand Départ in Brussel vindt op zaterdag 6 juli plaats. De vraag is of Dumoulin de komende dagen nu toch nog naar La Plagne afzakt. "Ik ben hier. En ik wacht hier. Ik hoop dat hij hier snel is", aldus de trainer van Dumoulin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties