Ontkenning van strijd tussen Lampaert en Asgreen: mogelijke Tourselectie Deceuninck-Quick.Step verduidelijkt

Ontkenning van strijd tussen Lampaert en Asgreen: mogelijke Tourselectie Deceuninck-Quick.Step verduidelijkt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een grondige blik op de mogelijke Tourselectie van Deceuninck-Quick.Step leert dat het om de achtste en laatste plek vooral tussen Yves Lampaert en Kasper Asgreen zal gaan. Al spreekt Patrick Lefevere dat tegen. Volgens de CEO van het team maken ook andere renners nog kans.

Lefevere beweert in HLN dat slechts zes van zijn renners zeker zijn van hun plaats - dat moeten dan Alaphilippe, Gilbert, Mas, Richeze en Mørkøv zijn - en er dus nog twee plaatsen open liggen. "Vier renners komen in aanmerking. Het is nu do's en dont's afwegen. Kan, bijvoorbeeld, Declercq dagenlang op kop rijden voor Viviani? Ja. Heeft hij ook een goeie ploegentijdrit in de benen? Neen."

Laat die discipline nu wel één van de belangrijke doelen van Deceuninck-Quick.Step in de Tour zijn. "Eén goeie of slechte pion in de ploegentijdrit kan een wereld van verschil maken." Reken daar ook nog bij dat klassementsman Mas er Devenys graag bij ziet en je komt toch weer uit bij het duel Lampaert-Asgreen. Niet? "Dat zien jullie verkeerd."

SPORTIEVE PRIMEERT

Lefevere belooft wel één ding plechtig: enkel sportieve belangen zullen de doorslag geven bij de uiteindelijke beslissing. Het commerciële zal daarin niet meespelen. "Mocht Alaphilippe niet zijn beste niveau hebben gehaald, was hij evengoed thuis gebleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties