Trainer van Dumoulin blijft geduld tonen: "In het algemeen kan ook hoogtestage van tien dagen werken"

Trainer van Dumoulin blijft geduld tonen: "In het algemeen kan ook hoogtestage van tien dagen werken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nog altijd hoogst onzeker of Tom Dumoulin gaat deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. De renner twijfelt of hij er al klaar voor is en trok daarom nog niet naar de Alpen. Daar wacht nog altijd zijn trainer Hendrik Werner, die hem met een korte hoogtestage nog denkt klaar te kunnen stomen.

Werner toont in het AD begrip voor de keuze van Dumoulin om nog niet aan de geplande hoogtestage te beginnen. "Dat is prima. Ik wil weg van het moeten. De prioriteit is het herstel van zijn knie, zijn gezondheid. Daarna volgt pas het klaarstomen voor de wedstrijden."

Heeft het überhaupt nog wel zin, zo'n stage ruim twee weken voor de Tourstart? "In het algemeen kan ook een hoogtestage van tien à elf dagen prima werken. Dan heb  je al wat effecten. Nog korter gaan, heeft voor mij geen zin. Je hebt dan door de adaptatieperiode bijna geen dag meer om kwaliteitstrainingen met klimwerk te doen."

GEEN SPECIFIEKE KLASSEMENTSAMBITIE

Eén ding is zeker: als Dumoulin de start haalt, zal het niet met torenhoge ambities zijn. "Hij gaat nooit meer zeggen: we gaan voor deze plaats in het klassement. Het is meer: we gaan voor het best mogelijke. Al zal hij zich onbewust misschien nog iets in zijn hoofd halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties