Bij Sunweb vallen ze helemaal uit de lucht na geruchten over overstap Tom Dumoulin

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Bij Sunweb vallen ze helemaal uit de lucht na geruchten over overstap Tom Dumoulin
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks dat de Tour over twee dagen van start gaat, ging het woensdag slechts over één renner. Die bovendien niet eens meedoet aan de Tour. De 'overstap' van Tom Dumoulin van Sunweb naar Jumbo-Visma zorgde voor meer dan genoeg gespreksstof.

Bij Team Sunweb vielen ze alvast uit de lucht. "Laat ik er één ding over zeggen: wij waren behoorlijk verrast", vertelde teammanager Spekenbrink woensdag in het AD. "Gisteravond werden we gebeld, vanmorgen stond het verhaal in de krant en dat verraste ons natuurlijk enorm. Maar er is geen transferovereenkomst."

Bovendien had Spekenbrink woensdag zelfs geen contact met zijn kopman. "Zijn zaakwaarnemer heb ik inmiddels wel gesproken natuurlijk", klinkt het. "En hij heeft zijn eigen verklaringen, maar het lijkt me niet handig dat ik de gesprekken die ik voer hier integraal doe. Het lijkt ons beter als we niet via de media met onze eigen mensen gaan spreken."

Dumoulin ligt bovendien nog tot eind 2021 onder contract. "Er moet een akkoord zijn met een nieuwe ploeg en wij hebben met geen enkele ploeg gesproken", is de ploegmanager duidelijk. 

Ook ploegleider Aike Visbeek was vrij verrast na het vernemen van het nieuwtje. "Niet het begin van de Tour de France die je hoopt. Ik leef in een tunnel naar de Tour toe, dan is dit wel een verrassing. Het zou een vreemde situatie zijn. Áls hij gaat. Maar ik ga er gewoon vanuit dat hij volgend jaar bij ons rijdt", besluit Visbeek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties