VOORBESCHOUWING: Wat mogen we van onze landgenoten verwachten tijdens de Tour?

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
VOORBESCHOUWING: Wat mogen we van onze landgenoten verwachten tijdens de Tour?
Foto: © photonews

Zaterdag staat de start van de 106e Ronde van Frankrijk op het programma. De Tour zal starten in Brussel en daar zullen 21 landgenoten bijzijn. Wat mogen we in de komende drie weken nu van hen verwachten?

Er komen dit jaar 21 landgenoten aan de start van de Ronde van Frankrijk. Jammer genoeg zijn daar maar bitter weinig kopmannen bij. De meeste van onze landgenoten komen dan ook als knecht aan de start, maar toch zullen enkelen ook hun eigen ding mogen doen.

Lotto-Soudal

Beginnen doen we bij Lotto-Soudal, daar staan dit jaar zes Belgen aan de start. Jens Keukeleire en Jasper De Buyst zullen wel in dienst rijden van de Australische spurtbom Caleb Ewan. Tim Wellens en Thomas De Gendt azen dan weer op ritwinst en Tiesj Benoot zal zien hoe lang hij de wereldtop kan volgen in de bergen. Daarvoor krijgt hij in dienst Maxime Monfort mee.

Wanty - Gobert Cycling Team

Bij Wanty staan er dit jaar minder Belgen aan de start dan bij Lotto. Kevin Van Melsen, Aimé De Gendt en Frederik Backaert zullen op het vlakke ten aanval trekken of in dienst rijden van sprinter Andrea Pasqualon. Xandro Meurisse reed dan weer een sterke Dauphiné en zal zich vooral bergop willen laten zien. 

Overige 

Naast deze tien Belgen zien we een verspreiding over het peloton. Deceuninck-Quick Step neemt maar twee Belgen mee naar de start in Brussel. Dries Devenyns en Yves Lampaert zullen beiden in dienst moeten rijden van speerpunten Elia Viviani, Julian Alaphilippe en Enric Mas.

Ook bij Jumbo-Visma vinden we twee landgenoten terug. Laurens De Plus zal van cruciaal belang zijn voor kopman Steven Kruijswijk in de bergen. Wout van Aert moet Dylan Groenewegen ondersteunen in de spurtetappes en kan in de overgangsritten zijn eigen kans gaan. 

Bij het CCC Team is Greg Van Avermaet dan weer de grote kopman. In de etappes met een aankomst die te lastig is voor de spurters zal het team in zijn dienst rijden. Serge Pauwels mag in de bergen ten aanval trekken.

Ook bij Trek-Segafredo (Jasper Stuyven), UAE- Team Emirates (Jasper Philipsen), Katusha-Alpecin (Jens Debusschere) en AG2R La Mondiale (Oliver Naesen) rijdt er telkens een Belg rond. Stuyven zal bij Trek een belangrijke pion zijn in de ploegentijdrit, maar kan zich in de spurts ook proberen te plaatsen. Ook Jens Debusschere krijgt die vrijheid van Katusha. Jasper Philipsen zal bij UAE- Team Emirates Alexander Kristoff ondersteunen in de massaspurts en Oliver Naesen wordt een enorm belangrijke man in dienst van Romain Bardet bij AG2R. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties