Nét geen bollentrui voor strijdvaardige Belg van Wanty-Gobert: "Maandag een nieuwe kans"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Nét geen bollentrui voor strijdvaardige Belg van Wanty-Gobert: "Maandag een nieuwe kans"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet mocht na afloop van de openingsrit in de Tour met de bollen pronken, maar ei zo na was dat een renner van het bescheiden Wanty-Gobert geweest. Xandro Meurisse pakte evenveel punten als Van Avermaet voor het bergklassement, maar de passage op de Muur was nu eenmaal beslissend.

Xandro Meurisse en Greg Van Avermaet waren de twee Belgen in de kopgroep. Hun doel was duidelijk: allebei voor de bergtrui gaan. "Ook al is het geen schande dat ik net de duimen moest leggen voor Greg Van Avermaet op zijn eigen terrein, toch ben ik teleurgesteld dat ik net naast de bollentrui grijp", reageerde de renner van Wanty-Gobert.

De Muur

"Beetje bij beetje versnelde hij tijdens de beklimming van de Muur van Geraardsbergen en ik kon alles goed beantwoorden. Helaas was het te bochtig om tot op zijn hoogte te komen. We bevinden ons met gelijke punten aan de top van het bergklassement, maar het reglement zegt dat de beklimming van de Muur van Geraardsbergen doorslaggevend is."

Meurisse blijft niet bij de pakken zitten en ziet maandag opnieuw kansen. "Maandag vallen er opnieuw een vijftal keer punten te rapen, ik krijg een tweede kans. Ik was onder de indruk van de sportieve beleving tijdens mijn allereerste tourrit, het was geweldig vanaf de start", aldus Meurisse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties