Peter Sagan moet zich gewonnen geven na 'ongewone sprint': "Hectische eerste dag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Peter Sagan moet zich gewonnen geven na 'ongewone sprint': "Hectische eerste dag"
Foto: © photonews

Peter Sagan sprintte in de openingsrit van de Tour naar een tweede plek. Alleen de verrassende Nederlander Mike Teunissen bleek iets sneller en pakte het geel. "Dat hoort nu eenmaal bij de koers", ging Sagan na afloop geen cliché uit de weg.

"Zoals altijd was de eerste rit in de Tour hectisch", deed Sagan zijn verhaal na afloop. "Er was een vroege vlucht met vier renners en mijn ploegmaats werkten om te controleren. Enkele kilometers voor de tussensprint hebben we het gaspedaal ingedrukt en de vluchters bijgebeend. Dat gaf me de kans om daar de volle 20 punten te pakken."

De finale werd bovendien niet van ongelukken gespaard. "In de slotkilometers hielden we het tempo hoog, maar er waren toch valpartijen. Ik zat goed gepositioneerd voor de sprint. Maar het was wat ongewoon en op 300 meter van de streep leek iedereen te stoppen. Ik ging vol aan en deed mijn uiterste best, maar ik moest me met enkele centimeters gewonnen geven."

'Nog drie lange weken'

Teunissen gooide nog net zijn voorwiel voor dat van Sagan over de streep. "Dat hoort nu eenmaal bij de koers. Je kan met een klein verschil winnen of verliezen. Maar de Tour is net van start gegaan. Er wachten ons nog drie lange weken en we zullen in elke etappe vechten", besluit Sagan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties