Patrick Lefevere niet ziek na ploegentijdrit: "Dit had ik weken geleden al voorspeld"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Patrick Lefevere niet ziek na ploegentijdrit: "Dit had ik weken geleden al voorspeld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere vertelde vorige week donderdag dat de Tour al wel eens geslaagd kon zijn indien er in Brussel gewonnen werd of het geel veroverd werd. Maar Deceuninck-Quick.Step bleef met lege handen achter.

Deceuninck-Quick.Step verloor de prestigestrijd nipt van Team Ineos en dus waren ze bij de Belgische ploeg nog blij dat Jumbo-Visma 21 tellen beter deed. "In de Tour van 2013 verloren we met 39 honderdsten van Orica", citeert Het Nieuwsblad Patrick Lefevere. "Daar ben ik weken ziek van geweest. Vandaag ben ik helemaal niet ziek. Ik had dit weken op voorhand al voorspeld."

"Ik ben een boekhouder: Alaphilippe: zestig kilo, Devenyns: zestig kilo, Mas: minder dan zestig kilo. En bij Jumbo-Visma rijdt de ene Panzerwagen naast de andere. Dan moet je niet lang naar school geweest zijn."

Morkov en Richeze snel weg

Maar de lichtgewichten ontgoochelden niet. Integendeel. Het waren Morkov en Richeze, twee pionnen uit de sprinttrein van Viviani, die al vroeg moesten afhaken. "We vielen snel met zes en dan gaat de recuperatietijd tussen twee kopbeurten met veertig seconden naar beneden", aldus ploegleider Tom Steels. "Lampaert en Asgreen moesten beurten van bijna anderhalve minuut doen."

Al wist Steels tegelijk ook dat ook met Morkov en Richeze er weinig aan Jumbo-Visma te doen was. "Op het BK reed Wout van Aert een halve minuut sneller dan Yves Lampaert. Er rijden er daar gewoon een paar die sneller zijn op dit moment. Tony Martin kennen we natuurlijk ook goed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties