Meurisse blijft zich in de debatten mengen op verschillende fronten: "Deze aankomst was ideaal voor mij"

Meurisse blijft zich in de debatten mengen op verschillende fronten: "Deze aankomst was ideaal voor mij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Xandro Meurisse is bezig aan zijn eerste Ronde van Frankrijk, maar dat is er niet aan te zien. Hij maakt een gretige indruk in de eerste Tourdagen. Zijn ambitie om een dag de bollen te dragen, bleek eerder al. In de derde etappe was hij ook aan de aankomst bij de pinken.

Meurisse kwam in de openingsetappe als tweede boven op de Muur van Geraardsbergen en als eerste op de Bosberg. Net niet genoeg voor de bollen, maar de renner van Wanty-Gobert heeft de bergtrui nog niet helemaal opgegeven. Zo bleek ook in de rit naar Epernay. "Ik snoepte één punt mee in de tweede beklimming, zonder al te veel energie uit te geven en ik heb deze positie voorin niet meer verlaten."

Positioneren was belangrijk en ook op de lastige finish stond Meurisse zijn mannetje. "We waren nog met twee in de eerste groep, met Guillaume Martin. Deze aankomst was ideaal voor mij en gaf me de mogelijkheid om op een goed resultaat te mikken. We eindigden uiteindelijk met 2 in de top 15, met een 8e plaats voor mezelf. Ik ben zeer gelukkig om mijn eerste Tour de France met een top 10 te beginnen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties