Van Avermaet verrast en toch optimistisch: "Dat maakt het makkelijker in de ritten"

Van Avermaet verrast en toch optimistisch: "Dat maakt het makkelijker in de ritten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Binche ging Greg Van Avermaet voor het laatst van start in de bergtrui. Daar lag hij niet meteen wakker van. Hij wilde in aankomstplaats Epernay meedoen voor winst. Zijn kansen werden gefnuikt door de aanval van Alaphilippe, die hij niet had zien aankomen. Maar er volgen nog kansen.

Van Avermaet had gedacht dat Alaphilippe ook zou teren op zijn sprint. "Ik had zo'n vroege aanval niet verwacht. Het was een verrassing, maar ik denk dat hij de enige was die zo snel kon rijden op dat moment. Ik denk dat alle anderen op hun limiet zaten", reageert de man die in rit één het snelst de Muur van Geraardsbergen opreed op de site van zijn ploeg.

Ik voelde me goed op de klimmetjes 

Aan de aankomst perste Van Avermaet er nog wel alles uit. Er zat nog aardig wat op, al zette de CCC-kopman zijn sprint wel vroeg in. Uiteindelijk werd het een vierde plaats voor hem. "Ik ben blij met mijn vorm en voelde me goed op de klimmetjes. Dat was het belangrijkste. Dat is een goed teken voor de volgende ritten. De uitslag is oké voor mij."

De manier waarop de finale was uitgetekend beviel de olympisch kampioen wel en dat kan ook de volgende dagen nog zijn impact hebben. "De klimmetjes aan het einde maakten het gemakkelijker voor mij. De verschillen zullen nu groter zijn in het klassement en dat maakt het makkelijker koersen in de ritten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties