Lance Armstrong overtuigd: "Als iedereen clean was, dan had ik nog enkele keren de Tour gewonnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 57 reacties
Lance Armstrong overtuigd: "Als iedereen clean was, dan had ik nog enkele keren de Tour gewonnen"
Foto: © photonews

Lance Armstrong heeft misschien wel spijt van zijn dopinggebruik- en verleden. Maar toch is 'The Boss' ook zeker van zijn stuk: "Als iedereen clean reed, dan had ik nog enkele keren de Tour gewonnen", klinkt het overtuigd.

Armstrong wijst op de dominantie van zijn ploeg US Postal. "Wij hadden de beste ploeg, de beste tactiek, de beste ploegleiders en en werkten harder dan wie dan ook", vertelde hij op NBC. "Dat kan het dopinggebruik niet uitwissen. Ik praat mijn beslissing zeker niet goed, maar het was doping nemen of opgeven. Ik heb uiteindelijk voor de doping gekozen."

"Ik wilde nooit opgeven. Maar tegelijk ben ik er ook zeker van: als alle renners clean reden, dan had ik ook enkele keren de Ronde van Frankrijk gewonnen", is de Amerikaan zeker van zijn stuk. 

Toch wil Armstrong benadrukken dat hij nooit anderen heeft aangezet om verkeerde middelen te gebruiken. "Er zijn enkele verhalen die helemaal niet kloppen. Zo heb ik bijvoorbeeld nooit een collega gedwongen om doping te nemen. Dat zijn onwaarheden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties