Thomas De Gendt zat met wonderbenen: "Een finale van 200 kilometer en enkele keren geflirt met valpartijen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 46 reacties
Thomas De Gendt zat met wonderbenen: "Een finale van 200 kilometer en enkele keren geflirt met valpartijen"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt heeft de wielerwereld nog maar eens met verstomming verbaasd. Een hele dag in de aanval en het solo afmaken. Achter een jagend peloton. "Ik zat vandaag met wonderbenen", aldus de Oost-Vlaming van Lotto Soudal.

"Ik vond vier renners in de vlucht weinig, maar we wilden de bergpunten meepikken voor Tim", vertelde De Gendt in het flashinterview. "We kregen nooit veel voorsprong, maar ik voelde op de klim dat ik hard kon gaan. Toen King en Terpstra pasten, bleven De Marchi en ik met ons tweeën over. Maar het peloton naderde en dus ging ik maar solo."

Met succes, want De Gendt hield ook nog de Fransen Alaphilippe en Pinot achter zich. "Ik had een goed gevoel, heel de dag lang", vervolgt de Lotto Soudal-renner.

Wonderbenen

"Toen we opnieuw vier minuten hadden, begonnen we erin te geloven. Het was flirten met valpartijen omdat we zo snel door de bochten gingen. Dit was een finale van 200 kilometer. Vandaag was zo'n dag dat het op mijn lijf geschreven was: niet te lange klimmetjes en niet te zwaar. Als je dan wonderbenen hebt, valt alles op zijn plaats."

Het doel is dus al bereikt voor Lotto Soudal: een ritzege in de Tour. "We kwamen naar hier om een rit te winnen. We waren vrijdag nog erg dicht met Caleb, maar vandaag kon ik mijn kans gaan. Het gevoel is al heel de Tour goed, maar vandaag had ik geweldige benen", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties