Meurisse bijt op de tanden om nieuwe ereplaats weg te kapen: "Kon in het spoor van Sagan de aansluiting maken"

Meurisse bijt op de tanden om nieuwe ereplaats weg te kapen: "Kon in het spoor van Sagan de aansluiting maken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De succesvolle Ronde van Frankrijk voor Xandro Meurisse blijft zich verderzetten. Zijn uitslag was er dan wel één in de schaduw van de fenomenale De Gendt, ook de zevende plek van de man van Wanty-Gobert mocht gezien worden. Hij moest daar overigens wel wat voor doen.

Het was niet dat het voor Meurisse in deze etappe allemaal van een leien dakje liep. "Ik had geen goed gevoel tijdens het begin van de etappe", verklapt de man die derde eindigde op La Planche des Belles Filles. "Ik dacht zelfs dat ik een dag in de grupetto zou beleven. Naarmate de kilometers vorderden, des te beter het ging."

Ook de laatste paar lastige momenten wist Meurisse te overleven. "Ik kreeg het nog moeilijk tijdens de laatste gecatoriseerde beklimming, maar kon in de afdaling in het spoor van Sagan terug de aansluiting maken. Net na de rode vlag was er een moment van twijfel. Daarna hebben Ineos en Thomas de sprint gelanceerd, wat me de mogelijkheid gaf om in het wiel van Van Avermaet te blijven."

VOLGENDE RITTEN MINDER EISEND

Met dus als beloning die zevende plaats aan de meet. Dat geeft de burger toch weer wat extra moed. "Ik ben echt zeer tevreden met dit resultaat na een moeilijke dag. Ik ben klaar voor de twee volgende ritten, die minder eisend zouden moeten zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties