Lance Armstrong heeft zo zijn eigen theorie waarom Julian Alaphilippe in 8e rit zelf zijn drinkbus ging halen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 39 reacties
Lance Armstrong heeft zo zijn eigen theorie waarom Julian Alaphilippe in 8e rit zelf zijn drinkbus ging halen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe is aan een sterk seizoen bezig en trekt die lijn ook gewoon door in de Tour de France. Volgens Lance Armstrong kunnen zijn sterke prestaties wel eens te danken zijn aan het gebruik van ketonen.

In zijn dagelijkse podcast 'The Move had dopingzondaar Lance Armstrong het onder meer over de sterke eerste Tour-week van Julian Alaphilippe, het goudhaantje van de ploeg van Patrick Lefevere. 

Zo vond copresentator en ex-ploegmaat George Hincapie (ex-US Postal) het vreemd dat 'Loulou' voor de slotklim van de achtste etappe van zaterdag zélf zijn bidon ging ophalen. Alaphilippe trok later in de rit ten aanval met landgenoot Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) en heroverde het geel van de Italiaan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). 

Lance Armstrong speculeerde dan ook in zijn podcast. "Ik zag hem niet van zijn drinkbus drinken, maar het is algemeen bekend dat er ketonen gebruikt worden in het peloton. Het is helemaal legaal, dus ik probeer niemand te beschuldigen", aldus The Boss. "Ketonen zijn erg heilzaam en als je ze nodig hebt voor de laatste 30 of 45 minuten van de rit, dan ga je ze halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties