🎥 Dat heet kunnen timen: Wellens doet uitstekende zaak op eerste -echte- col van de dag

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
🎥 Dat heet kunnen timen: Wellens doet uitstekende zaak op eerste -echte- col van de dag
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens lijkt donderdag opnieuw een uitstekende zaak te gaan doen in het bergklassement. Al maakte hij het wel erg spannend.

Op de eerste beklimming van vierde categorie kreeg hij het enige puntje in de schoot geworpen. Op de top van de Col de Peyresourde lagen echter tien punten te wachten voor de eerste die er passeerde.

Lilian Calmejane had zijn medevluchters al snel achtergelaten op de Peyresourde. Hoewel de Fransman voor aanvang van de rit nog geen punten had verzameld in het bergklassement, leek hij Wellens twee punten te gaan kosten.

Met de top in zicht beenden Wellens en Serge Pauwels de renner van Total Direct Énergie echter nog bij. Wellens pakte zo de tien punten en Pauwels acht. Calemjane moest het stellen met zes punten.

Tiesj Benoot zag zijn puntenaantal stijgen van twaalf naar zestien, Simon Clarke van vier naar zes. Wellens lijkt vandaag dus sowieso een goede zaak te doen voor de bollen. Op de top van de Hourquette d'Ancizan wachten nog eens tien, acht, zes, vier, twee en één punt(en).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties