Theuns moet nipt de duimen leggen voor wie anders dan wereldkampioen Sagan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Theuns moet nipt de duimen leggen voor wie anders dan wereldkampioen Sagan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De derde rit in de BinckBank Tour is gewonnen door Peter Sagan. De wereldkampioen was de snelste van een peloton dat fel uitgedund was door de gladde wegen en een valpartij in het slot.

In de derde etappe trok het peloton van het West-Vlaamse Blankenberge naar Ardooie. Vijf renners zagen hun kans gaf en trokken in de aanval. Frederick Backaert, Piet Allegaert, Elmar Reinders, Sander Cordeel en Kristijan Koren vormden met hun vijf de aanval van de dag.

De samenwerking zat goed, maar het peloton liet de voorsprong nooit boven de vier minuten komen. In de plaatselijke rondjes in en rond Ardooie leken de vluchters gegrepen te worden, maar de sprintersploegen speelden met de voorsprong. Op zeven kilometer van de streep was het rijk van de aanvallers definitief uit, al spartelde Cordeel nog even tegen. 

Regen en valpartij

Het tempo werd de hoogte ingejaagd, al was de regen deels een spelbreker. Net voor de laatste kilometer gingen heel wat renners tegen de grond. Het werd een ontregelde sprint met een compact peloton - Drucker probeerde het nog solo - en daarin was Sagan sneller dan onze landgenoot Edward Theuns en de Fransman Rudy Barbier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties