Belgen zijn na donderdag hun truien kwijt: "Ik neem een snipperdag met het oog op het vervolg van de Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgen zijn na donderdag hun truien kwijt: "Ik neem een snipperdag met het oog op het vervolg van de Tour"
Foto: © photonews

Na de etappe van woensdag zit Tim Wellens (Lotto Soudal) nog wat steviger in de bollen. Na twee dagen in de aanval belooft hij om het donderdag rustig aan te doen.

Wellens trok in de vijfde etappe opnieuw ten aanval om zo de nodige bergpunten te sprokkelen. "We hadden het plan opgevat om voor de ritzege te strijden, maar daar kregen we niet genoeg voorsprong voor", aldus de Limburger bij Sporza. "Plan B was om punten te sprokkelen en daar ben ik in geslaagd."

Een dagje extra in de bolletjestrui, maar tegelijk blijft Wellens realistisch en nuchter. "Tot in Parijs gaat me dat niet lukken, dat is niet realistisch. Ik had het er gisteren nog over met Thomas De Gendt. Hij heeft de ritten opgesomd waarin er tot 80 punten te verdienen zijn en ik sta er nu 8 voor. Dan is Parijs nog erg ver."

Snipperdag

"Ik voel ook dat mijn benen rust kunnen gebruiken. Dat merkte ik vandaag in de ontsnapping. Daarom neem ik donderdag een snipperdag met het oog op de vervolg van de Tour, want zaterdag in rit 8 maak ik opnieuw kans op de ritzege."

Wellens gaat - net als Wout Van Aert - zijn trui dus niet verdedigen. "Ik zie hem het liefst naar Thomas gaan. Hij beschikt over erg goeie benen, maar voorlopig heeft hij geen geluk. Ze zitten erg snel op zijn wiel", besluit de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties