Marianne Vos voert bisnummer op: magistrale solo gevolgd door winst na sprint met twee

Marianne Vos voert bisnummer op: magistrale solo gevolgd door winst na sprint met twee
Foto: © photonews

Er lijkt maar geen sleet te komen op Marianne Vos. De Nederlandse toprenster laat zich weer van haar beste kant zien in de Ladies Tour of Norway. Ze was al veruit de beste in de tweede etappe en ook de derde rit heeft ze netjes naar haar hand gezet.

De manier waarop de renster van CCC-Liv de tweede etappe won, was wellicht het meest indrukwekkend. Met een solo van zes kilometer gaf Vos de tegenstand het nakijken. Ook in de finale van de derde rit bleek Vos nog over een stel goede benen te beschikken.

DUEL VOS - RIVERA

Nadat het verhaal van vroege vluchter Malseed helemaal was uitgezongen, zette Vos de aanval in op de voorlaatste helling. Enkel Coryn Rivera kon haar volgen. Het laatste klimmetje zorgde niet meer voor afscheiding tussen de twee koploopsters. Het werd dus wel nog een sprint bergop en laat dat net een specialiteit van Vos zijn.

De Amerikaanse Rivera moest haar meerdere erkennen in de spurt. Vos is door haar tweede ritzege steviger leidster. Ze maakt dus een goede kans om net als de voorbije twee jaar de eindzege te pakken in Noorwegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties