Quintana toont zich plots van zijn meest lepe kant: "Nog nooit op deze manier gewonnen"

Quintana toont zich plots van zijn meest lepe kant: "Nog nooit op deze manier gewonnen"
Foto: © photonews

Door de gekte rond Bernal in Colombia zou je het haast vergeten, maar Nairo Quintana is er ook nog altijd. Dat heeft die laatste onderstreept met zijn ritzege in de Ronde van Spanje. Terwijl het niet eens een echte bergrit was. Dit hadden we van Quintana nog niet gezien.

Een pittige en golvende etappe was het wel. Een bergrit kon je het echter niet noemen. "Het was eens een ander soort finish en een hele mooie. Ik heb nog nooit in mijn carrière op deze manier gewonnen. Er is voor alles een eerste keer, zeker?"

Nadat Valverde de aanzet had gegeven, ging Quintana met de hoofdprijs lopen. Op het moment dat deze wegreed, liep het lichtjes bergaf. En nadien geen sprake van twijfel of achter zich kijken. Gewoon vol gaan tot aan de streep. Slim gezien.

VERDIENDE PRIJS

In de Tour was er weliswaar ook een ritzege als doekje voor het bloeden, maar het is toch al enige tijd geleden dat we nog zo'n straf nummer van Quintana zagen. "Ik had dit echt nodig. Het is ook een enorme boost voor het team, dat dit verdiend. We hebben de hele dag harmonieus samengewerkt, met Alejandro Valverde en al de ploegmaats die het zo goed deden. We haalden de prijs binnen die we verdienden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties