Geen aanpassing contract na topprestatie Van Avermaet: "We gaan niet onderhandelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Geen aanpassing contract na topprestatie Van Avermaet: "We gaan niet onderhandelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rijk zal Greg Van Avermaet zeker niet worden na het behalen van zijn gouden medaille op de Olympische Spelen. De BMC-renner krijgt van het BOIC 50.000 euro, een bedrag dat hij onder zijn Belgische ploegmaats zal verdelen.

Maar een nieuw contract bij BMC zal er zeker niet inzitten, zegt manager Paul De Geyter. Het contract van Van Avermaet werd enkele maanden geleden trouwens al aangepast. "En we gaan niet opnieuw onderhandelen", aldus De Geyter in HLN. "Greg zit nu al bij de topverdieners in zijn categorie."

"Enkel de klassementsmannen voor de Tour, zoals Froome, Contador en Nibali, zitten in een hogere schuif", zegt de manager van Van Avermaet. Over een bonus wil De Geyter niets kwijt. "Vaak laten renners een speciale clausule opnemen bij een uitzonderlijke prestatie, maar over het geval Van Avermaet spreek ik me niet uit."

Voorbereiding 2017

Mogelijk volgen er wel nationale sponsorcontracten die voor extra inkomsten kunnen zorgen. En in de winter volgen er ongetwijfeld enkele feestjes zoals Sportman van het Jaar en de Kristallen Fiets.

"Er komt heel wat op hem af. Niet alleen de kleine uitnodigingen, maar ook de grote plechtigheden. Het is onbeschoft om niet te komen, maar ik hoop dat zijn voorbereiding voor 2017 er niet onder lijdt", besluit De Geyter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties