Interview De laatste rechte lijn voor de pistiers: "Ideaal, quasi dezelfde piste als in Gent"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De laatste rechte lijn voor de pistiers: "Ideaal, quasi dezelfde piste als in Gent"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag beginnen de nummers op de wielerbaan op de Olympische Spelen in Rio. We hadden contact met topsportcoördinator Koen Van Beeck die ons vanuit Brazilië op de hoogte bracht van de laatste voorbereidingen.

Vooraf spraken we al met Beeckman en toen gaf de ex-profwielrenner aan dat de steiltegraad en vorm van de piste erg belangrijk was. Intussen kon hij ze ter plaatse al bestuderen. "De piste is gunstig voor ons omdat ze gelijkenissen vertoont met die in Gent."

"Ze loopt alleen minder op hoog in de piste aan de balustrade na het rechte stuk. Dat is belangrijk om je aanloop voor de baanronde op af te stellen", ging Beeckman verder. Een echt snelle piste is het voorlopig niet.

Kijken naar het hockey

"De piste ligt er nog maar net en het hout is nieuw. Bovendien werd er nog niet veel op gereden, daardoor is het geen snelle piste. Pas op, toptijden kunnen wel omdat iedereen op de Olympische Spelen op z'n best is."

De laatste rechte lijn richting zondag, maandag en dinsdag loopt vlot. "De trainingen zijn goed, we hebben ze niet moeten bijsturen. De sfeer is ook heel ontspannen binnen de groep." Naast de trainingen maken Jasper De Buyst en Jolien D'Hoore ook tijd voor ontspanning.

"We kijken heel veel op tv naar de andere sporten. Jasper is ook naar de Belgische hockeyploeg tegen Australië gaan kijken. We gingen er samen met de turners naartoe. Jolien koos voor de rust op de kamer", sloot Beeckman af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties