Moet er nog zand zijn? "Het mysterie rond Sagan is opgelost, maar hij kwam ons nog geen dag zeggen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
"Het mysterie rond Sagan is opgelost, maar hij kwam ons nog geen dag zeggen"
Foto: © photonews

Deze week zijn alle ogen gericht op het WK in Qatar. Ook Wielerkrant.be zet vol in op de kampioenschappen en doet dat onder meer met 'Moet er nog zand zijn?', het dagboek van Jens Keukeleire uit de buik van de Belgische ploeg.

"Het mysterie rond Peter Sagan is opgelost. De uittredende wereldkampioen verblijft wel degelijk bij ons in het hotel. Hij is de Belgische ploeg nog geen dag komen zeggen, maar dat is ook logisch. Iedereen is hier een beetje met zichzelf bezig. Met de Sloveen Luka Mezgec, mijn ploeggenoot bij Orica-BikeExchange, sloeg ik wel al een babbeltje. Net als met het Australische team dat ik vandaag tegenkwam op het parcours."

Tom Boonen oogt zéér relax, dan weet je dat hij zich goed in zijn vel voelt

"Na twee rondjes in groep werkte iedere landgenoot een individueel programma af op The Pearl. Ik deed er enkele versnellingen om de spieren te laten wennen aan de inspanningen in de hitte. Ook Tom Boonen trok al enkele keren fors door. Een sterke beer als hem is gebouwd voor dit werk. Hij heeft er enorm veel zin in en oogt zéér relax. Dan weet je dat hij zich goed in zijn vel voelt."

"Na een individueel rondje spraken we opnieuw met de bondscoach af in de koffiebar, waar ook mijn pa, zijn vrouw en mijn zus ons stonden op te wachten. Voor hen was dat wel eens fijn om zich tussen de Belgische WK-gangers te nestelen. De bondscoach laat ons relatief vrij in het contact met de familie. Hij zou het er wel moeilijk mee hebben moest bijvoorbeeld mijn vriendin in dezelfde kamer slapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties