Merckx hoopt op Belgisch eremetaal: "Boonen, Van Avermaet of D'Hoore"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Merckx hoopt op Belgisch eremetaal: "Boonen, Van Avermaet of D'Hoore"

Tussen alle heisa over de hitte door, gaf Eddy Merckx in Qatar ook nog eens zijn verwachtingen mee voor het WK bij de mannen én vrouwen. Hij hoopt op eindelijk eremetaal voor de Belgen.

"Tegen zondag zal het wat frisser zijn en zou er meer wind staan. Het zou dus kunnen dat er echt waaiers gaan komen", aldus Merckx bij Sporza. Of een ontsnapping net als bij de junioren het einde kan halen, daar twijfelt hij nog over.

"Het zijn de renners die de wedstrijd maken, het is ook te zien wie er bij zit. Als er een paar favorieten ontbreken, zal er doorgereden worden. Als de mogelijke winnaar in het groepje zit, zal het stilvallen." En mogelijke winnaars, die zijn er genoeg.

"Het WK is altijd speciaal. Het is een eendagswedstrijd die altijd veel mogelijke winnaars heeft. De uiteindelijke kampioen zal conditioneel top zijn en tegen de warmte kunnen." Zijn favorieten zijn verder duidelijk.

Hopen op D'Hoore

"Ik hoop op een Belg, we hebben hier nog niet veel gedaan. Boonen of Van Avermaet zijn de twee sterkste finishers. Het wordt opletten voor Sagan en de sprinters." Ook bij de vrouwen maken we kans. "D'Hoore is in goeie conditie. Hopelijk haalt ze zaterdag onze eerste medaille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties