Merckx reageert op de warmte-heisa: "Dit is niet onmenselijk, maar je moet voorbereid zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 37 reacties
Merckx reageert op de warmte-heisa: "Dit is niet onmenselijk, maar je moet voorbereid zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eddy Merckx kreeg vandaag kritiek uit Nederlandse hoek nadat nog een renner tegen het asfalt ging door de warmte in Qatar. Toch is er volgens de beste wielrenner aller tijden nog steeds niets aan de hand.

"Ik hoor enkel de Belgen klagen over de warmte", aldus Merckx voor de microfoon van Sporza. "Als je ziet wie er op het podium staat, dat zijn Denen en Noren, landen waar het doorgaans veel kouder is dan bij ons. Volgend jaar gaan ze misschien klagen dat het te koud is."

Enkel de Belgen klagen over de warmte

Het ligt volgens Merckx deels aan de voorbereiding. "Iedereen weet dat het warm gaat zin in Qatar, daar moet je je op voorbereiden. Neem nu dat meisje dat viel in de ploegentijdrit. Die heeft niet één keer op kop kunnen rijden, dan ligt het niet enkel aan de hitte."

Bovendien herhaalde hij dat het ooit al warmer was. "Op de Olympische Spelen van Athene was het warmer en ook in Japan was het erg warm toen daar het WK doorging. In de Australian Open is het ook zo warm."

"Onmenselijk is het niet." Hij verdedigt ook de keuze om het WK in Qatar te organiseren. "Er was geen kandidaat voor het WK van 2016. Wat hadden we dan moeten doen, een jaar zonder wereldkampioen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties