Noorse beer vreest Boonen en de Belgen: "Ik plaats me net onder de topfavorieten"

Redactie
| 0 reacties
Noorse beer vreest Boonen en de Belgen: "Ik plaats me net onder de topfavorieten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De sprinters zijn de favorieten voor het WK van zondag, dat betekent dat er heel wat renners kans maken op een gouden plak. Eén van de renners die toch minder genoemd wordt na een niet al te best seizoen is Alexander Kristoff.

Kristoff is net als Tom Boonen een sterke beer met snelle benen aan de meet. In Qatar kan hij zijn seizoen 'redden'. "Als ik het WK win, spreken we van mijn beste seizoen ooit", relativeert Kristoff. "In de Tour kon ik een rit winnen, maar mijn focus lag niet op de eindstreep. Bovendien was ik ziek tijdens de Vlaamse klassiekers."

Kristoff vreest de Belgische selectie

"Het is het jaar van de slechte beslissingen", aldus de Noorse renner, die zich zeker en vast niet als topfavoriet bestempeld voor zondag. "Ik plaats mij net onder de topfavorieten. Daar plaats ik Tom ook. Boonen is in topvorm. Ik geef hem evenveel sterren als aan mezelf", klinkt het in HNB.

Kristoff vreest zondag de Belgen in Qatar. "Ik verwacht ook zeker een late aanval van Van Avermaet. En na een harde race wordt het moeilijk om hem dan terug te halen. En dan heb je ook nog Debusschere en Stuyven. Twee supersterke mannen. Stuyven lijkt mij de ideale lead-outman bij jullie. Hij is dit jaar veel sterker geworden. Jullie selectie is uitmuntend", besluit Kristoff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties