Moet er nog zand zijn? "De kriebels zijn er, om de slaap te vatten pas ik nu het 'ritueel Keukeleire' toe"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
"De kriebels zijn er, om de slaap te vatten pas ik nu het 'ritueel Keukeleire' toe"
Foto: © photonews

Deze week zijn alle ogen gericht op het WK in Qatar. Ook Wielerkrant.be zet vol in op de kampioenschappen en doet dat onder meer met 'Moet er nog zand zijn?', het dagboek van Jens Keukeleire uit de buik van de Belgische ploeg.

"De kriebels in de buik beginnen stilaan te komen. Verder valt de stress en de nervositeit voor de grote dag goed mee. Daar was ik vorig jaar enorm van verschoten. De kopman is zoals eerder aangehaald zeer relax, die houding straalt over op de rest van de groep. Vanavond vindt nog een laatste meeting plaats met alle mogelijke scenario's. Voor dit WK kunnen we er wel dertig opsommen."

"De rolverdeling is duidelijk. De bondscoach kwam de jongste dagen enkele keren op de kamer langs voor individuele gesprekken. Dat kwam ik in mijn profcarrière niet vaak tegen, maar vind ik wel een verademing. Zo durf je je toch makkelijker je mening verkondigen en loopt op de groepsmeeting niemand ambetant rond vanwege een misverstand. Als de kopman zo fris mogelijk de finale in kan, is mijn persoonlijk WK geslaagd."

Bij een individueel gesprek met de bondscoach durf je makkelijker je mening verkondigen

"De laatste nacht voor de grote afspraak vatten veel renners moeilijk de slaap. Vroeger had ik daar wel problemen mee. Voor een belangrijke beloftenkoers deed ik eens geen oog toe. Toch reed ik de dag erop een sterke koers. Eén nachtje slecht slapen kan niet veel kwaad. De laatste dagen voor het WK zijn cruciaal."

"Bovendien pas ik al jaren het 'ritueel Keukeleire' toe. Na het avondmaal wil ik zo weinig mogelijk schermpjes zien. Dus doe ik wat rekoefeningen, poets ik mijn tanden, lees ik nog een beetje en kruip vervolgens mijn bed in. Dat zijn de ingrediënten voor een geslaagde nachtrust."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties