Fans Boonen en Van Avermaet zien geen graten in locatie WK: "Tom en Greg kunnen goed tegen de warmte"

Sander De Graeve Bart Ver Elst
Sander De Graeve en Bart Ver Elst
| 9 reacties
Fans Boonen en Van Avermaet zien geen graten in locatie WK: "Tom en Greg kunnen goed tegen de warmte"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Morgen is het eindelijk zover, dan krijgen we de wegrit bij de elite op het WK wielrennen in Qatar. We legden fanclubs van Tom Boonen en Greg Van Avermaet dezelfde vragen voor. Daarbij hebben we het uiteraard ook over de hitte.

Mocht het WK in Qatar doorgaan volgens u?

Namens de grote fansschare van Tom Boonen laten we Christophe Scheire, voorzitter van Wielercomité De Wielkeszuigers aan het woord. "Het WK in Qatar past binnen de UCI natuurlijk perfect in de mondialisering van het wielrennen.

"Zoals overal draait het ook in het wielrennen om geld, maar ze moeten toch rekening houden met de gezondheid van de renners. Waarom is er anders een hitteprotocol uitgeschreven?", vraagt Scheire zich luidop af.

Ik snap dat het voor de jonge gasten moeilijk is, maar de profs hebben daar ervaring mee

Ook bij de fans van Greg Van Avermaet horen we geen zware kritiek richting UCI. "Van mij mag het in Qatar doorgaan", aldus voorzitster Tania De Mey. "Met alles is geld gemoeid, dus daar kan ik me moeilijk over uitspreken. De renners wisten het op het voorhand. Ik snap het vooral dat het voor die jonge gasten moeilijk is, maar de profs hebben daar ervaring mee."

Kan de hitte voor problemen zorgen?

"Ik heb nu al wat gelezen over de dokters dat dat ongezond zou zijn", gaat De Mey verder. Het parcours inkorten is volgens haar geen optie. "Een WK moet minstens 250 km lang zijn, dat zegt Greg zelf ook."

Greg en Tom kunnen goed tegen de warmte

"Greg kan goed tegen de warmte. Greg heeft graag de zon, ook al is dit extreem. Hij is degene die er het minste zijn mond over opendoet en hij zal nooit willen afgelasten", sloot de voorzitster van de fanclub van Greg Van Avermaet af.

Ook voor Tom Boonen mag het geen al te groot probleem vormen. "Normaal gezien kan Tom beter tegen warmte dan kou, maar als je niet genoeg kan drinken door bepaalde omstandigheden, kan dit je fataal komen te staan", aldus Scheire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties