Teleurstelling is groot bij Jolien D'hoore: "Kan alleen mezelf iets verwijten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Teleurstelling is groot bij Jolien D'hoore: "Kan alleen mezelf iets verwijten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Jolien D'hoore was het dé kans van haar leven op een gouden medaille, maar onze medaillehoop bleef met lege handen achter in Qatar. D'hoore werd slechts tiende en was achteraf teleurgesteld.

D'hoore zat heel ver in de laatste kilometers en kon zich nooit mengen in de debatten. "Er waren heel wat treintjes en ik kon me er moeilijk tussen wringen", opent Jolien D'hoore bij Sporza. "Ik heb heel wat krachten verspild voor niks. Twee kilometer van het einde zat ik nog steeds te ver, maar ik kon niet opschuiven."

En net daar liep het dus fout voor onze landgenote. "Voor de sprint moest beginnen, had ik al heel wat krachten verspild. Ik had heel goede benen en geen last van de warmte. Op deze aankomst had ik heel graag mijn perfecte sprint gereden. Maar dan moet je vertrekken uit derde of vierde positie", klinkt het bij D'hoore.

Nieuwe kans op EK

De Belgische ploeg toonde zich een hele wedstrijd. "De meisjes wisten perfect wat hun rol was. Het is spijtig dat ik het laat afweten. Ik kan alleen mezelf iets verwijten. Morgenvroeg ga ik naar huis. Vrijdag rijd ik het EK puntenkoers, zondag is er de ploegenkoers. Volgende week is er een nieuwe kans op een titel. Een WK is hoger aangeschreven, maar een titel blijft een titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties