Wij hebben Tom en Greg, maar... Welke landen kunnen nog op een topduo rekenen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Wij hebben Tom en Greg, maar... Welke landen kunnen nog op een topduo rekenen?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Morgen is het eindelijk zover. Na lang wachten is het de beurt aan de profs in de strijd om de regenboogtrui. Met Tom Boonen en Greg Van Avermaet heeft ons land twee speerpunten, maar wij zijn zeker niet het enige land met meerdere troeven.

Zo zijn er verschillende landen die op twee renners als kopman een beroep kunnen doen. Duitsland bijvoorbeeld, met André Greipel en Marcel Kittel. Zij hebben twee topfavorieten in de rangen voor goud. Bovendien is er ook nog John Degenkolb, maar het lijkt heel onwaarschijnlijk dat hij na een moeilijk jaar als sprinter uitgespeeld zal worden.

Bij Frankrijk rekent men op de snelle benen van Nacer Bouhanni en Arnaud Démare. Beide renners staan op gelijke hoogte, althans zo lijkt het toch. In 2016 werden ze geregeld door elkaar geklopt. De meest frisse renner zal - in het geval van een massasprint - mogen strijden om het hoogste eremetaal.

Kan Caleb Ewan verrassen?

Australië dan. De Aussies hebben met Caleb Ewan - in augustus nog de sterkste in Hamburg - een groot sprinttalent in huis. Daarnaast kan men bij Australië ook Michael Matthews uitspelen. Bling kan zeker een rol van betekenis spelen in een sprint met een uitgedunde groep.

De Italianenen rekenen in de woestijnen van Qatar op Elia Viviani en Giacomo Nizzolo. De snelsten van het peloton zijn ze zeker niet, maar bij een afvallingsrace is een kans op een medaille wel mogelijk. Nederland kan Dylan Groenewegen en Niki Terpstra uitspelen. Terpstra was al twee keer eindwinnaar in de Ronde van Qatar.

Niki Terpstra heeft de laatste weken bewezen dat hij in vorm is

Bovendien is Terpstra een gepatenteerde hardrijder met een voorliefde voor waaiers. Dylan Groenewegen is dan weer een rassprinter, maar de leeftijd speelt hem mogelijk parten. Het is maar de vraag of we hem in de laatste 20 kilometer nog in de voorste gelederen van het peloton zullen zien.

De Noren

Afsluiten doen we met de Vikings van het peloton. Over Alexander Kristoff en Edvald Boasson Hagen wordt er relatief weinig gesproken, maar hun kopmannen kunnen met onze Belgische selectie vergeleken worden.

Kristoff is een sprinter op de macht (net als Boonen). Boasson Hagen kan net als Van Avermaet voor het verrassingseffect zorgen én is zeker niet traag aan de meet. Bovendien hebben de Scandinaviërs al heel wat succesen geboekt op dit WK...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties