Dipje bij Mathieu van der Poel? "Ook in Pontchâteau had ik al lichte twijfels"

Redactie
| 1 reacties
Dipje bij Mathieu van der Poel? "Ook in Pontchâteau had ik al lichte twijfels"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er viel dinsdag weinig te doen aan Wout Van Aert in de Koppenbergcross in Oudenaarde. Dat zag ook zijn mentor Niels Albert. De voormalige wereldkampioen stelde zich wel vragen bij de prestatie van rivaal Mathieu van der Poel.

Wout Van Aert was dinsdag oppermachtig op de Koppenberg. "Gisteren wilde Wout tonen dat hij wel degelijk in orde is en dat hij met een positief gevoel de komende weken kan aanvatten", opent Albert in HLN. "Ik denk dat dit bij zijn grote concurrent Mathieu van der Poel toch wat anders ligt."

Albert heeft wel geen verklaring voor het dipje van de Nederlander. "Ik weet niet exact wat er aan de hand is, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik zondag in Pontchâteau ook al lichte twijfels had. Van der Poel wist vooraf dat hij het moeilijk zou hebben als de Belgen als blok koersten. Toch anticipeerde hij niet."

Van der Poel heeft enkele moeilijke dagen achter de rug

"Hij was sterk, hé. Maar ik had geen 'wauw'-gevoel. Ik miste vinnigheid, explosiviteit. Bij die bewuste balkenpassage, bijvoorbeeld, won hij elke ronde een paar meter op Wout. Toch deed hij daar niets mee. Misschien zie ik het verkeerd... Dat zal de komende weken zichzelf wel uitwijzen", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties