Quick Step Floors naar 2017: Een bewogen transferperiode met het afscheid van twee toppers én enkele nieuwe namen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Heel wat veranderingen bij Quick Step Floors in 2017

Quick Step Floors naar 2017: Een bewogen transferperiode met het afscheid van twee toppers én enkele nieuwe namen

Het wielerseizoen zit er nog maar net op of het is al met argusogen uitkijken naar 2017. Onze redactie nam de selecties van onze Belgische WorldTour-teams voor het komende jaar al eens onder de loep. Na Lotto Soudal is het de beurt aan Quick Step Floors.

Etixx-Quick-Step heeft er een prachtig seizoen opzitten in 2016 met meer dan 50 zeges. Maar in 2017 staat er heel wat te veranderen bij de formatie van Patrick Lefevere. Tom Boonen heeft besloten om er nog een half jaartje aan toe te voegen en neemt na Parijs-Roubaix afscheid van het wielrennen.

Tom Boonen neemt in april afscheid van de wielersport

Ook Tony Martin verlaat de Belgische WorldTour-ploeg. Der Panzerwagen heeft heel wat jaren trouwe dienst achter de rug, maar was toe aan een nieuwe uitdaging. Martin gaat bij Katusha aan de slag. Ook onder meer Stijn Vandenbergh, Guillaume Van Keirsbulck, Gianni Meersman, Nikolas Maes en Lukasz Wisniowski zoeken andere oorden op.

Maar er kwamen enkele mooie namen in de plaats. Philippe Gilbert is ongetwijfeld de grootste naam. Na een lange periode bij BMC, gaat Gilbert zijn droom waarmaken om voor Patrick Lefevere uit te komen. Na een minder jaar, behalve zijn Belgische titel, heeft Gilbert in 2017 iets recht te zetten.

Gilbert wordt één van de speerpunten

Met Remi Cavagna, Max Schachmann en Enric Mas komen er ook drie jonge renners van satellietploeg Klein Constantia over. Ook Eros Capecchi (Astana), Tim Declercq (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Jack Bauer (Cannondale-Drapac) maken de overstap.

Tot slot keert ook Dries Devenyns terug naar de heimat. Devenyns komt over van IAM Cycling, dat niet meer bestaat in 2017, en heeft een verleden bij de ploeg van Boonen. Na winst in de Ronde van België, Ronde van Wallonië en de GP La Marseillaise wil de renner nieuwe successen boeken bij Quick Step Floors.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties