Belgische zegekoning met ambitie naar Kuurne: "In principe zou dat mijn kansen moeten verhogen"
Redactie
| 0 reacties

Timothy Dupont hoopt te scoren in Kuurne-Brussel-Kuurne

Belgische zegekoning met ambitie naar Kuurne: "In principe zou dat mijn kansen moeten verhogen"
Foto: © photonews

Zaterdag past hij voor de Omloop Het Nieuwsblad - door de beslissing van de ploegleiding - maar zondag hoopt dé Belgische zegekoning van vorig seizoen toe te slaan in Kuurne-Brussel-Kuurne. Timothy Dupont is er naar eigen zeggen klaar voor.

Heel wat topsprinters laten Kuurne-Brussel-Kuurne links liggen, maar met Kristoff, Démare, Boonen en Bouhanni staan er heel wat snelle jongens aan de start. "En je vergeet Sagan, de beste renner van de wereld", aldus Dupont. "Maar je hebt gelijk. Er ontbreken wel wat grote namen. In principe zou dat mijn kansen moeten verhogen.”

"Voorjaar begint zondag"

“Toch voel ik mij beter dan een jaar geleden en de resultaten van mijn tests bevestigen mijn gevoel. Ik voel dat ik klaar ben. Mijn voorjaar begint zondag. Ja, ik was ook graag zaterdag gestart, maar ik moet mij neerleggen bij de beslissing van de ploegleiding. En ik begrijp ze. Ik ben één van de weinige renners die zich puur op zondag mogen concentreren", klinkt het in HNB.

De snelle man van Veranda's Willems-Crelan ziet Sagan dan ook als grote favoriet in Kuurne. "Voor zondag denk ik aan Sagan. Al zal veel afhangen van hoe diep hij zaterdag is gegaan. En schrijf Démare ook maar op. Ik heb in Bessèges gezien hoe goed hij al was", besluit Dupont.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties