Gilbert is er klaar voor, maar... "Een derde zege speelt niet echt door mijn hoofd"

Redactie
| 0 reacties
Gilbert is er klaar voor, maar... "Een derde zege speelt niet echt door mijn hoofd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert won de Omloop Het Nieuwsblad al twee keer en is straks opnieuw één van de outsiders voor winst in Gent. De Waal heeft zijn overstap naar Quick-Step Floors goed verteerd en is er klaar voor.

"Een derde zege speelt niet echt door mijn hoofd", opent Gilbert bij Sporza. "Ik zou natuurlijk graag winnen, maar als het niet zo is, dan is het ook zo. Het seizoen is nog lang. De Omloop is altijd een heel mooie koers. Ik kom er heel graag aan de start. We hebben een heel sterke ploeg met veel ervaring in de voorjaarsklassiekers."

"Met zo'n sterk team heb je meestal wel iemand vooraan die kan meestrijden om de zege. Hopelijk wint iemand van ons", zegt Gilbert. De nieuwkomer bij Quick-Step is naar eigen zeggen in goede doen en klaar. "Ik ben in goede conditie, morgen is een eerste test en ik zie wel waar ik uitkom. Er komen veel goeie ploegen aan de start nu de Omloop een WorldTour-koers is."

"Niet overmoedig zijn"

Zelf heeft Gilbert de overstap al goed verteerd. "Ik voel me al vrij goed in mijn nieuwe ploeg. Eigenlijk is het alsof ik hier al jaren vertoef. Er was meteen een goeie klik met jongens als Terpstra en Stybar. Wie kopman is, zal van de koers afhangen. We mogen alvast niet vertrekken met het idee dat we niet kunnen verliezen. We mogen niet overmoedig zijn", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties